Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

09 czerwca 2014

„Suszone owoce zatopione w jogurcie”

200 ml. jogurtu naturalnego (sposób wykonania znajdziesz tutaj);suszone owoce (u mnie jagody goji, śliwka, winogrona, żurawiny, figi);łyżka płatków gryczanych (lub innych);łyżka amarantusa ekspandowanego;1/2 banana. Suszone owoce pokroić drobno i sparzyć, rzucając na gorącą wodę (około 2 minuty gotowania). Dzięki temu zmiękną. Jogurt przełożyć do miseczki, dodać suszone owoce, płatki, amarantus i pokrojony banan. Wymieszać. Można posypać...

200 ml. jogurtu naturalnego (sposób wykonania znajdziesz tutaj);
suszone owoce (u mnie jagody goji, śliwka, winogrona, żurawiny, figi);
łyżka płatków gryczanych (lub innych);
łyżka amarantusa ekspandowanego;
1/2 banana.

Suszone owoce pokroić drobno i sparzyć, rzucając na gorącą wodę (około 2 minuty gotowania). Dzięki temu zmiękną. Jogurt przełożyć do miseczki, dodać suszone owoce, płatki, amarantus i pokrojony banan. Wymieszać. Można posypać listkami mięty.
Doskonałe śniadanko na poprawę trawienia:)

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek