Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

20 czerwca 2014

Selerowo-marchwiowy krem z łososiem

2 marchewki; 3 łodygi naci selera; łosoś; sok z cytryny; oliwa. Seler i marchewkę obczyścić i pokroić w plastry. Udusić do miękkości w niewielkiej ilości bulionu lub wody. Zblendować. Dodać łyżeczkę oliwy i kilka kropel cytryny – wymieszać. Kawałek łososia obficie skropić sokiem z cytryny, posypać ziołami. Upiec lub usmażyć na patelni bez tłuszczu.  Krem...

2 marchewki;

3 łodygi naci selera;
łosoś;
sok z cytryny;
oliwa.
Seler i marchewkę obczyścić i pokroić w plastry. Udusić do miękkości w niewielkiej ilości bulionu lub wody. Zblendować. Dodać łyżeczkę oliwy i kilka kropel cytryny – wymieszać. Kawałek łososia obficie skropić sokiem z cytryny, posypać ziołami. Upiec lub usmażyć na patelni bez tłuszczu. 
Krem podawać z kawałkami łososia. 

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (5)

Justyna

Dodano opinię: 03.02.2016

jakich ziół można użyć ? 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 04.02.2016

Np. Estragon,majeranek,rozmaryn,koperek…

Iza

Dodano opinię: 01.07.2016

czy można łososia zrobić na parze?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 01.07.2016

Jasne:)!

Klaudia

Dodano opinię: 20.09.2021

Ja dodałam dorsza zamiast łososia i do kremu dorzuciliśmy pół batata, wyszło super ?

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek