Składniki:
2 łyżki płatków orkiszowych
kilka czereśni bez pestek
łyżka amarantusa ekspandowanego
jogurt naturalny do polania płatków (ja używam Bakomy zielonego lub niebieskiego- w skłądzie tylko mleko i bakterie)
2 łyżki płatków orkiszowych
kilka czereśni bez pestek
łyżka amarantusa ekspandowanego
jogurt naturalny do polania płatków (ja używam Bakomy zielonego lub niebieskiego- w skłądzie tylko mleko i bakterie)
Gotujemy płatki w wodzie lub na mleku, chwilkę studzimy, dodajemy czereśnie, posypujemy amarantusem i polewamy jogurtem. Proste i bardzo smaczne:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (2)
Karolina
Dodano opinię: 02.07.2015
sezon czereśniowy w pełni, a ja się zastanawiam od kiedy można dziecku je podawać?
admin
Dodano opinię: 03.07.2015
Hmm, czereśnie są zdrowe i smaczne, myślę że małą ilość można podawać już 8-9 m dziecku, uwaga tylko na wzdęcia:)