Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

30 maja 2014

Pasta z pomidorem, selerem naciowym i awokado

Składniki:pół dojrzałego awokadopół pomidora bez skóryłodyga selera naciowego bez łyka (po prostu nożem trzeba trochę „obrać” łodygę żeby pozbyć się twardych włókien)kilka pestek dynisok z cytryny do skropienia Wszystko wrzucamy do miski i siekamy blenderem, tak by powstała pasta, skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe (dorośli mogą sobie posolić:) ). Nakładamy na pieczywo i podajemy.

Składniki:
pół dojrzałego awokado
pół pomidora bez skóry
łodyga selera naciowego bez łyka (po prostu nożem trzeba trochę „obrać” łodygę żeby pozbyć się twardych włókien)
kilka pestek dyni
sok z cytryny do skropienia

Wszystko wrzucamy do miski i siekamy blenderem, tak by powstała pasta, skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe (dorośli mogą sobie posolić:) ). Nakładamy na pieczywo i podajemy.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

Wiola

Dodano opinię: 14.01.2018

Witam
Od kiedy można podać seler naciowy do ręki,do „ciumkania”???

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 15.01.2018

Od początku, usuń tylko twarde łyko.

Sylwia

Dodano opinię: 28.04.2019

Przygotowuje sobie menu do zabrania na wyjazd do słoików i tak się zastanawiam, czy można wekowac jakieś pasty kanapkowe? Macie doświadczenie w tym temacie?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 07.05.2019

Nie wekowałyśmy.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek