pół dojrzałego awokado
pół pomidora bez skóry
łodyga selera naciowego bez łyka (po prostu nożem trzeba trochę „obrać” łodygę żeby pozbyć się twardych włókien)
kilka pestek dyni
sok z cytryny do skropienia
Wszystko wrzucamy do miski i siekamy blenderem, tak by powstała pasta, skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe (dorośli mogą sobie posolić:) ). Nakładamy na pieczywo i podajemy.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Wiola
Dodano opinię: 14.01.2018
Witam
Od kiedy można podać seler naciowy do ręki,do „ciumkania”???
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 15.01.2018
Od początku, usuń tylko twarde łyko.
Sylwia
Dodano opinię: 28.04.2019
Przygotowuje sobie menu do zabrania na wyjazd do słoików i tak się zastanawiam, czy można wekowac jakieś pasty kanapkowe? Macie doświadczenie w tym temacie?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 07.05.2019
Nie wekowałyśmy.