bardzo dojrzałe awokado (1/2)
1 jajko
limonka
natka pietruszki
pieprz
gruszka
wafel ryżowy
Myjemy awokado i dzielimy na pół. Jedną połówkę zostawiamy z pestką w lodówce, drugą obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem bądź blenderem (szybko skrapiamy sokiem z limonki, żeby nie stracić pięknego zielonego koloru). Jajko oczywiście od kurki zielonej jak awokado nóżki:) gotujemy na twardo i również rozprawiamy się z nim widelcem. Natkę pietruszki siekamy nożem. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy pieprzem i gotowe. Smarujemy pastą wafel ryżowy i konsumujemy!
Aaaaa, po co gruszka? soczysta gruszka na popitkę:) nie zapomnijcie jej obrać ze skórki:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (6)
Ewelina
Dodano opinię: 21.04.2017
Obawiam się zakrztuszenia przez wafel ryżowy, zdarzyło Wam się?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 24.04.2017
Nie:) ale to Ty najlepiej znasz swoje dziecko.
Aga
Dodano opinię: 30.01.2018
Jakie wafle ryżowe używacie?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 01.02.2018
Czasem sonko, ale teraz są nowe wytyczne by ograniczać spożycie ryżu i produktów ryżowych w diecie dziecka ze wzgledu na zanieczyszczenie arsenem. Wybierz więc np. wafle jaglane lub kukurydziane.
Maja
Dodano opinię: 28.02.2019
Z tą pastą mój niejadek zjadł zamiast zwyczajowej jednej kromki na śniadanie – dwie! Jest pyszna 🙂
Ania
Dodano opinię: 25.04.2019
Niestety u nas misja zawiodła x 3 🙁 żadna z moich córek nie zjadła, wszystkie wypluły. Czyżby za mało pieprzu?