1 jabłko
szczypta cynamonu
Jabłko myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy na talarki, półksiężyce czy inne kształty:) Ważne żeby były cienkie (ok 1cm grubości). Posypujemy cynamonem.
Rozgrzewamy suchą, teflonową patelnię i obsmażam z obu stron przez ok 1-2minuty, na koniec podlewamy odrobiną wody, tak by jabłko nam się lekko „udusiło”, zdejmujemy z ognia, podajemy po ostygnięciu.
Taka oto szybka alternatywa dla samego jabłka:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (2)
Monika z dzieckotoprzygoda
Dodano opinię: 13.01.2016
Czytając nazwę i początek przepisu, spodziewałam się, że w dalszej części będzie "posypać kawałki jabłka cynamonem, smacznego" 😉
Monika
Dodano opinię: 28.07.2017
Super alternatywa, czasem robie tez w ten sam sposób gruszka i podaje albo samo albo z dodatkiem ryżu, kaszy czy jakich płatków… Co mi się akurat naiwnie, zawsze robie więcej bo to jest pyszne i podjadłam….Hehe ?