Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

25 sierpnia 2014

„Grzanki jajeczne”

Około 4 kromek wybranego chleba;jajko;koperek;oregano;1/4 papryki czerwonej;pomidor;oliwki zielone;łyżka startego wybranego sera żółtego(można ominąć lub zastąpić serem białym). Jajko rozbełtać, jedną stronę kromki chleba maczać w jajku i układać na papierze do pieczenia na blaszce. na umoczony w jajku chleb posypać odrobinę sera, pokrojony koperek i oregano, ułożyć drobno pokrojoną paprykę, plasterki pomidora i połówki oliwek....

Około 4 kromek wybranego chleba;
jajko;
koperek;
oregano;
1/4 papryki czerwonej;
pomidor;
oliwki zielone;
łyżka startego wybranego sera żółtego(można ominąć lub zastąpić serem białym).

Jajko rozbełtać, jedną stronę kromki chleba maczać w jajku i układać na papierze do pieczenia na blaszce. na umoczony w jajku chleb posypać odrobinę sera, pokrojony koperek i oregano, ułożyć drobno pokrojoną paprykę, plasterki pomidora i połówki oliwek. Zapiekać w 180 stopniach przez około 10 minut.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

naviaa

Dodano opinię: 07.09.2015

Czyli ser żółty można podawać dziecku od 8 miesiąca?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 09.09.2015

Jeśli jest go niewiele i nie jest bardzo spieczony, możesz podać. Ale warto z tym poczekać. 

Paulina

Dodano opinię: 23.10.2015

To może w takim razie przepis do np 12+? 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 23.10.2015

Dlaczego? Jeśli nie użyjemy sera, ożemy podać wcześniej.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek