Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

18 kwietnia 2014

„Żytnianka:) z bananami”

1 szklanka mleka roślinnego; ½ szklanki płatków żytnich; Pół banana; Listki mięty. Płatki żytnie wsypać do gorącego mleka i pozostawić, by zmiękły. Płatków żytnich nie trzeba gotować, ale chciałam, by były bardziej miękkie. Pokroić banan w plastry i dodać do gotowej owsianki. Posypać listkami mięty. Pyyyyyszna!

1 szklanka mleka roślinnego;
½ szklanki płatków żytnich;
Pół banana;
Listki mięty.

Płatki żytnie wsypać do gorącego mleka i pozostawić, by zmiękły. Płatków żytnich nie trzeba gotować, ale chciałam, by były bardziej miękkie. Pokroić banan w plastry i dodać do gotowej owsianki. Posypać listkami mięty. Pyyyyyszna!



Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

Ewelina

Dodano opinię: 07.12.2015

To jest danie, które raczej trzeba jeść łyżeczką – od kiedy dawałyście łyżeczki swoim dzieciom?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 07.12.2015

Od ok 9m dzieci zaczęły same domagać sie łyżki i uczyc się nią posługiwać:)

Kinia

Dodano opinię: 31.03.2019

Witajcie 😉
Rozumiem, że to danie ma mieć płynna konsystencję?;)

alaantkoweblw

Dodano opinię: 18.05.2019

Półpłynną

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek