bulion (przepis znajdziesz tutaj.;
1/2 szklanki mleka kokosowego;
200 g. mięsa drobiowego (u mnie zmielone nóżki z kurczaka);
1/4 szklanki kaszy kuskus;
łyżka mąki kukurydzianej (lub innej);
1/2 ząbku czosnku;
curry;
zioła.

Ugotować bulion.
Marchewkę, seler, pietruszkę z bulionu zblendować, dodać mleko kokosowe, wymieszać i podgrzać.
Kaszę ugotować. Mięso zmielone wymieszać z curry, ziołami, wyciśniętym czosnkiem, mąką i kaszą kuskus. Formować małe, okrągłe klopsiki. Lekko je przysmażyć na patelni bez tłuszczu, a następnie dusić pod przykryciem w bulionie (w ilości około szklanki).
Zupę kokosowa wymieszać delikatnie z klopsikami w bulionie, chwilę podgrzewać.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep