http://alaantkoweblw.blogspot.com/2015/01/zupa-jarzynowa-z-brokuami.html
Składniki:
2, 5 litra wody;
pęczek włoszczyzny;
1 cebula;
8 dużych różyczek brokuła (u mnie mrożony);
5 łyżek zielonego groszku (u mnie mrożony);
4 duże ziemniaki;
pół łyżeczki suszonej natki pietruszki;
1 skrzydło z indyka.

Włoszczyznę obierz.
Mięso dokładnie umyj.
Cebulę obierz ze skórki i przypal nad ogniem.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Wlej wodę do dużego garnka, wsadź mięso i zagotuj. Zdejmij ''szumowiny", zmniejsz ogień, dodaj obraną włoszczyznę, przypaloną cebulę i gotuj całość do momentu aż warzywa zmiękną. Wyjmij je i mięso. Wrzuć do bulionu pokrojone ziemniaki, groszek i brokuły. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości.
Marchew, pietruszkę, seler pokrój w kostkę, dodaj do zupy gdy ziemniaki zmiękną.
Dopraw zupę natka pietruszki, dorosłym dodaj soli podaj:) Smacznego.

Mięso z indyka możesz drobno posiekać i dodać do zupy.
Jeśli zastanawiasz się jak podać zupę dziecku, które samodzielnie nie trzyma łyżki, pomocny może okazać się TEN WPIS naszej zaprzyjaźnionej dietetyczki Gosi Jackowskiej. Zachęcam do lektury:)