100 g. makaronu (u mnie pełnoziarnisty);
200 g. zmielonego mięsa z indyka;
200 ml. przecieru pomidorowego;
1 mała cebula;
ząbek czosnku;
1/2 cukinii;
1/2 papryki czerwonej;
koperek;
zioła (bazylia, oregano);
oliwa.

Makaron ugotować. Mięso mielone ściąć chwilę na oliwie na patelni, dodać pokrojoną w piórka cebulę i zalać przecierem pomidorowym. Dodać wyciśnięty czosnek i porwane zioła i dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Cukinię i paprykę pokroić w słupki. Makaron wyłożyć na blaszkę lub naczynie żaroodporne, zalać sosem mięsnym, a na górę ułożyć paprykę i cukinię. Zapiekać około 20 – 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Wersję dla rodziców doprawiłam solą i pieprzem oraz wzbogaciłam o dodatkowy ząbek czosnku i podałam z parmezanem.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep