Składniki:
łyżka mąki amarantusowej
łyżka mąki żytniej
łyżka mąki kukurydzianej
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
1,5 szklanki mleka roślinnego
pół twarogu półtłustego
2 brzoskwinie
1 łyżka oliwy z oliwek
Mleko mieszamy z mąkami, dodajemy rozbełtane jajo, mieszamy mikserem, dodajemy oliwę, mieszamy. Ciasto powinno być bardzo gęste, jeśli wydaje się być rzadkie, dosypujemy mąkę pszenną. Smażymy naleśniki na suchej, teflonowej patelni.
Twaróg i owoce rozgniatamy widelcem i mieszamy. Nakładamy na naleśniki i zwijamy w dowolny sposób .
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Ja użyłam mąki żytniej i orkiszowej bo pszenna akurat się skończyła i też wyszło smacznie.
Zamiast syropu daktylowego zastosowałam domowej roboty syrop z mniszka lekarskiego. Przepyszny syrop, a do tego zwalcza ból gardła. Polecam.:)
Ja użyłam mąki żytniej i orkiszowej bo pszenna akurat się skończyła i też wyszło smacznie.
Witam. Od kiedy można niemowlaczkowi (córcia ma 7.5 miesiąca) dodać mleko roślinne do jadłospisu a kiedy mleko krowie przetworzone jak np. do naleśników? Proszę o pomoc
Po 6m.
zarówno roślinne jak i krowie?