Składniki:
łyżka mąki amarantusowej
łyżka mąki żytniej
łyżka mąki kukurydzianej
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
1,5 szklanki mleka roślinnego
pół twarogu półtłustego
2 brzoskwinie
1 łyżka oliwy z oliwek

Mleko mieszamy z mąkami, dodajemy rozbełtane jajo, mieszamy mikserem, dodajemy oliwę, mieszamy. Ciasto powinno być bardzo gęste, jeśli wydaje się być rzadkie, dosypujemy mąkę pszenną. Smażymy naleśniki na suchej, teflonowej patelni.
Twaróg i owoce rozgniatamy widelcem i mieszamy. Nakładamy na naleśniki i zwijamy w dowolny sposób .

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep