100 g. sera białego;
łyżka jogurtu naturalnego (przepis znajdziesz tutaj);
łyżeczka płatków gryczanych (mogą być inne);
opcjonalnie 1/4 banana;
listki mięty.
Ser biały rozgnieść widelcem. Dodać do niego jogurt i wyrobić na gładką pastę. Winogrona pokroić na ćwiartki, dodać do sera wraz z płatkami. Wymieszać. Jeśli chce się uzyskać słodki twarożek, można dodać rozgnieciony banan. Posypać listkami mięty.
Podałam na chlebie orkiszowym.
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
[…] Twarożek winogronowy […]
Ależ smakowity ten Wasz jadłospis:))) Pozdrawiamy:)
A co z winogronami? Do pokrojenia na serek czy tez zmiksować z serkiem- jesli tak to jaka proporcja? 🙂
Znajduje sie w przepisie informacja,zę pokroić i dodac do tawrogu.