3-4 porcje

IMG_1243

Lubimy śniadania ciepłe, z resztą jesienią i zimą takie są najzdrowsze, stąd pomysł na kolejną wersję tostów. Co sądzicie?

8 kromek wybranego chleba(kwadraty)

2 jajka

150 g twarogu

2 łyżki mleka

1/2 cebuli

1 ząbek czosnku

szczypta pieprzu

1 łyżka posiekanego koperku

olej do smażenia

opcjonalnie mozzarella na wierzch

Nastaw piekarnik na 200'C z termoobiegiem. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i spryskaj go olejem.

Cebulę posiekaj i zeszklij na odrobinie oleju. Dodaj posiekany czosnek i duś z cebulą około minuty. Odsącz z tłuszczu i ostudź.

Twaróg, jajka, mleko, pieprz, koperek przełóż do minimalaksera i zblenduj. Dodaj ostudzoną cebulę z czosnkiem i wymieszaj łyżką. 

Zamocz chleb w mieszaninie z jajek i ułóż na blaszce. 

Piecz około 15 minut. Kontroluj stopień zrumienienia. 

Tosty możesz posypać mozzarellą nim włożysz do piekarnika.

IMG_1245IMG_1244

Aby usatysfakcjonować mięsne zapędy swoje lub swojego meżczyzny:):):), posyp tosty przed pieczeniem pokrojonym boczkiem. O tak:

IMG_1246