Składniki:

pół szklanki mleka roślinnego (u mnie dziś owsiane)
ok. 3 łyżek mąki kukurydzianej
jedno jabłko i tarka  z grubymi oczkami:)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 jajko

Jajko bełtamy, dodajemy mleko i powoli dosypujemy mąkę cały czas mieszając ubijaczką bądź łyżką, konsystencja musi być gęsta, dolewamy oliwę i znów mieszamy. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na grubych oczkach tarki. Rozgrzewamy suchą, teflonową patelnię i nalewamy ciasto, następnie szybko posypujemy wiórkami z jabłka tak by zatopiły się w cieście, po chwili przekładamy naleśnik na drugą stronę, czekamy aż się zarumieni. Kroimy w dowolne kształty, tak by dziecku łatwo było chwycić i jeść:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep