1,5 szklanki mleka roślinnego(u mnie owsiane);
Szklanka mąki kukurydzianej;
Szklanka mąki ziemniaczanej;
Liście świeżego szpinaku;
Pół ząbku czosnku;
Zioła( u mnie świeże).
Koperek, nać pietruszki;
Oliwa z oliwek.
Liście szpinaku. Koperek, natkę i liczne zioła myjemy, lekko rwiemy lub kroimy, czosnek wyciskamy przez praskę lub gnieciemy, dodajemy resztę składników i mieszamy do uzyskania aksamitnej konsystencji. Smażymy na patelni wysmarowanej olejem lub zapiekamy w piekarniku na papierze. Można skropić oliwą.
Wersję dla rodziców doprawiamy solą pieprzem, większą ilością czosnku. Możemy przygotować sos jogurtowy z czosnkiem i ziołami.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep