3-4 porcje 12 miesięcy+

Wszystko w jednym:) Lubimy makaron. Ja dlatego, że szybko się przyrządza a reszta dlatego, że zawsze pysznie smakuje. 

1 pierś z kurczaka

1/2 papryki czerwonej

1/2 cebuli

2 łyżki parmezanu

4 łyżki tartej mozzarelli

5 łodyżek koperku

2 ząbki czosnku

1/2 szklanki mleka

300 g makaronu penne

Szczypta pieprzu 

olej do smażenia 

szczypiorek do posypania

Na dużej patelni rozgrzej olej. Pierś z kurczaka pokrój w paski lub kostkę.

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, paprykę również. Koperek posiekaj.

Przełóż na patelnię mięso i przyrumień je, smażąc około 5 minut. Dodaj cebulę i paprykę i smaż dalej na niewielkim ogniu około 5 minut. Wyłącz palnik.

Ugotuj makaron i odcedź. Przełóż ponownie do garnka, w którym się gotował, zalej mlekiem i postaw na najmniejszej mocy palnika. Dodaj zawartość patelni, sery, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i koperek. Zamieszaj i poczekaj,  aż ser się roztopi. Podawaj  makaron posypany szczypiorkiem. 

To danie możesz również przygotować bez mięsa.