http://alaantkoweblw.blogspot.com/2014/11/super-szybkie-placuszki-owsiane-z-dynia.html

Składniki:
0,5 szklanki puree z dyni;
0,5 szklanki płatków owsianych górskich;
jajko;
pół łyżeczki cynamonu;
(ew. jakieś słodziwo np. pół łyżeczki miodu – dla dzieci po 1 r.ż; pół banana).
Dobrze odsączone puree z dyni mieszamy z suchymi płatkami i rozbełtanym jajkiem, dodajemy cynamon i coś do posłodzenia (nie koniecznie). Smażymy do zarumienienia na małym ogniu, na niewielkiej ilości oliwy z dwóch stron.
Dorośli mogą sobie posypać cukrem pudrem.
Jeśli ciasto wydaje Wam się zbyt rzadkie, bo dynia puści sok=wodę:) dodajcie jeszcze trochę suchych płatków. Placuszki należy delikatnie przewracać na drugą stronę. bardzo zwarte są dopiero gdy ostygną, ale na ciepło smakują najlepiej.