3 porcje

Kolejny przepis na brak czasu, pewniak dla marud, mega smaczny i z kilku składników. Koniecznie do wypróbowania.

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • 6 gałązek kolendry
  • sok z 1/4 cytryny
  • szczypta pieprzu
  • opcjonalnie 2 łyżki parmezanu

 

Wykonanie:

Na patelnię wlej olej, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i włącz palnik, smaż około minuty od momentu skwierczenia. Uważaj, by czosnek się nie przypalił, wówczas staje się gorzki w smaku. Wlej na patelnię mleko kokosowe i gotuj bez przykrycia około 15 minut, mieszając,  by sos się zredukował. W tym czasie ugotuj makaron i posiekaj kolendrę.

Odcedź makaron i przełóż go do sosu. Dodaj parmezan, sok z cytryny, pieprz, kolendrę i zamieszaj.

Jeśli nie masz kolendry, możesz ją pominąć, danie będzie nadal smaczne. 

„Jemy to samo.” Ale jak? Co z mojego talerza może zjeść moje dziecko na początku rozszerzania diety? Jak gotować jeden raz dla całej rodziny?

Odpowiedzi znajdziesz w najbardziej praktycznym webinarze o rozszerzaniu diety metodą BLW:

BLW od kuchni – czyli jak w praktyce karmić dziecko i rodzinę.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep