Szpinak sugeruje potrawę wytrawną, ale już udowadniałyśmy, że niekoniecznie tak być musi. I tu kolejny pomysł. Babeczki - delikatne, słodkie i cudnie zielone.

Składniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
  • 2 szklanki mąki orkiszowej/pszennej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 duże jajko
  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego

 

Wykonanie:

Nastaw piekarnik na 190’C z termoobiegiem i przygotuj foremki do babeczek. Przełóż szpinak do dużej misy malaksera i zblenduj drobniutko. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i blenduj do połączenia się składników. Przełóż masę do foremek do 3/4 ich wysokości i piecz 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep