
Szpinak sugeruje potrawę wytrawną, ale już udowadniałyśmy, że niekoniecznie tak być musi. I tu kolejny pomysł. Babeczki - delikatne, słodkie i cudnie zielone.
Składniki:
- 100 g świeżego szpinaku
- 2 szklanki mąki orkiszowej/pszennej
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 duże jajko
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki oleju rzepakowego
Wykonanie:
Nastaw piekarnik na 190’C z termoobiegiem i przygotuj foremki do babeczek. Przełóż szpinak do dużej misy malaksera i zblenduj drobniutko. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i blenduj do połączenia się składników. Przełóż masę do foremek do 3/4 ich wysokości i piecz 20 minut na środkowym poziomie piekarnika.
Nie wiesz, jak podać rybę dziecku? Obawiasz się ości i dlatego jecie niewiele ryb? Pamiętaj, że ryba to źródło cennych wartości. Skorzystaj z naszych 20 pomysłów na ryby, które znajdują się w najnowszym e-booku „Bez ości”
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Twój komentarz