Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
- sty 13
Słodkie szpinakowe babeczki
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
80 komentarzy
Archiwum
Czy może być szpinak mrożony? I mleko od krowy?
tak
A wyjdą z mrożonego szpinaku czy za dużo wody puści?
Za duże ryzyko, że nie da rady dobrze odcisnąć.
Czy można dodać szpinak mrożony? W jakiej ilości?
Puści za dużo wody.
Można mleko kokosowe zmienić na krowie?
Można spróbowac, choć to całkiem inna konsystencja.
Czy mogę dodać mleko krowie zamiast kokosowego? ?
tak
A szpinak mrożony da radę?
Tak, ale trzeba dobrze odsączyć
Mleka kokosowego takiego domowego z wiórków można dodać? Czy chodzi raczej o te z puszki z rossmanna? Ono jest gęstsze niż takie domowe
Takie gęstsze. Ale do domowego po prostu zwiększ ilość składników suchych
A jak wyjdzie z mrożonym szpinakiem? Za wodniste czy da radę?
Jak mocno odciśniesz, powinno wyjść
Czy rukolą można zastąpić szpinak?
Rukola jest gorzkawa- chyba bym nie ryzykowała. Ale ktoś już robić z mixu sałat
Dzień dobry ? chciałabym zrobić te babeczki ale zastanawiam się o jakie konkretnie mleko chodzi ?? kokosowe z puszki czy taki napój kokosowy z kartonu?? babeczki wyglądają cudownie pysznie ?
gęste.
Witam, próbuje Wasze przepisy i ogólnie jest. Tylko te babeczki … ciasto jest rzadkie, ale ładnie wyrasta, a po ostudzeniu opada i są bardziej jak gruby nslednik niz wilgotna babeczka…
Czy wszystkie składniki dodajesz w temperaturze pokojowej?
Czy zamrozony ale nie rozdrobniony szpinak może być? Został i żeby się nie zepsuł wrzucilam do zamrażarki i teraz pomysłu na niego brak ?
Tak, tylko dobrze odciśnij z nadmiaru wody.
Czy można zamiast mleczka kokosowego dadac krowie?
Tak, tylko pewnie będzie trzeba dodac więcej mąki.
Dałam mieszanki sałat zamiast szpinaku i dosypałam kakao, dodałam łyżkę karobu, żeby miały ładny kolor i super też wyszły ?a i szklankę mąki z amarantusa?
Brzmi ciekawie.
Mleko kokosowe z puszki czy takie z kartonu? Czym ewentualnie można zastąpić? Może być mleko migdałowe? 🙂 dziękuje
Może być, tylko pewnie trzeba będzie dać więcej mąki.
Czy mleko kokosowe w puszce bedzie dobre?
Tak.
Babeczki pyszne, ale dlaczego w środku wyszła mazia, nie ma konsystencji babeczki, jak na Pań zdjęciach? Pozdrawiam 😕
Może za mało mąki, za dużo wilgoci ze szpianku?
Czy babeczki mają być wilgotne w środku? Piekłam 20 min a po sprawdzeniu na patyczku bylo jeszcze jakby surowe ciasto.
Wilgotne, ale nie surowe.
Czy można dodać szpinak mrozony zamiast świeżego?
Tak, ale trzeba porządnie odsączyć.
Babeczki wyszły słodkie i pachnące kokosem tylko moje pytanie czy one w środku mają być takie gliniaste? Czy coś źle zrobilam
Gliniaste raczej nie, ale lekko wilgotne.
Witam, czy może być zamrożony czy muszę go najpierw odmrozić?
Rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody
Niestety ale za każdym razem wychodzą mi w środku surowe, nie wiem dlaczego tak :/
Surowe czy wilgotne? Piecz dłużej, ale pod koniec przykryj z wierzchu papierem do pieczenia lub folia aluminiową
Lubimy szpinak:) są przepyszne;)
Może być dodany szpinak mrożony? ?
Trzeba dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
Czy zamiast mleka kokosowego można owsiane ?
Tak, tylko możliwe, że będziesz musiała dać więcej mąki
A czy zamiast mleka kokosowego może być zwykłe?
Tak. Możliwe, że będziesz musiała dać trochę więcej suchych skałdników,
Czy mleko kokosowe to takie z puszki czy napój roślinny kokosowy? Niestety nie używam zbyt często i nigdy nie wiem o jakie chodzi
takie gęste
Czy zamiast mleka kokosowego można dać zwykłe? 🙂
Tak.
Czy zamiast banana mogę użyć innego owocu, np mango czy jabłko?
Można spróbować.
Witam, mogę zastąpić czymś jajko? Ewentualnie, może być samo żółtko? Pozdrawiam serdecznie.
Woda z ciecierzycy, kisiel z siemienia lnianego.
Ile babeczek wychodzi z przepisu? Czy po kilku dniach również sa ok?
Najlepsze tego samego dnia, ewentualnie na drugi dzień.
Proszek do pieczenia jak się ma dla 10miesieczniaka? Można podać?
można
Witam, od jakiego wieku jest to danie? Nie widzę tej informacji, a bardzo mnie zainteresowało 🙂
od 8 mca, tagi są na dole nad komentarzami 🙂
Myslicie, że z mąki owsianej będą ok? I czy takie same proporcje? Pozdrawiam 🙂
Powinno wyjśc na tych samych proporcjach
Przepyszne babeczki
Fajnie jakby w przepisach w nawiasie przy mleku kokosowym bylo napisane czy plynne czy geste
A musi być mleko krowie losowe? Wyjdzie na krowie?
tak
Czy można pominąć lub zastąpić czymś jajko?
Np. bananem
Przepyszne!!! Czy mogłyby być dobre z surowym burakiem?
Można poeksperymentować. Ciasta na bazie buraka, zwłaszcza z kakao są bardzo smaczne.
Nie upiekło mi się w 20 minut na wierzchu były piękne. Szkoda że nie włożyłam patyczka ☺️
Czy można po upieczeniu zamrozić babeczki? I na jak długo?
Niektórzy mrożą. Nam nigdy jeszcze nic do mrożenia nie zostało. Pewnie do 3mcy powinno być ok
Niestety nie polecam mrożonego szpinaku, wszystko rozmrożone i odciśnięte na maksa, składniki w temperaturze pokojowej. Podzieliłam na kilka porcji do pieczenia, w drugim podejściu dodałam więcej mąki, wydłużyłam czas pieczenia, za każdym razem ciasto tuż pod skórką jest mokre i zbite.
Babeczki przepyszne, słodziutkie i zdrowe. Użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Miałam obawy, że się nie upieką, bo sporo takich komentarzy, ale zawsze piekę babeczki w 180 stopniach, góra dół i po 25 minutach były gotowe.