Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

20 czerwca 2014

Selerowo-marchwiowy krem z łososiem

Idealny sposób na podanie ryby przy pierwszych próbach rozszerzania diety. Gęsta zupa krem i łosoś. Koniecznie spróbujcie.

Selerowo-marchwiowy krem z łososiem

Selerowo-marchwiowy krem z łososiem

Szybka zupa krem o ciekawym smaku i przepięknym kolorze. Świetna dla pierwszych prób podczas rozszerzania diety. Konsystencja idealna dla niemowlaka, który zaczyna przygodę z jedzeniem. Porcja ryby jako źródło DHA dla zdrowego rozwoju malucha.

Składniki:

2 marchewki
3 łodygi naci selera
łosoś
sok z cytryny
oliwa

Wykonanie:

Seler i marchewkę obczyścić i pokroić w plastry. Udusić do miękkości w niewielkiej ilości bulionu lub wody. Zblendować. Dodać łyżeczkę oliwy i kilka kropel cytryny – wymieszać. Kawałek łososia obficie skropić sokiem z cytryny, posypać ziołami. Upiec lub usmażyć na patelni bez tłuszczu.
Krem podawać z kawałkami łososia.
Selerowo-marchwiowy krem z łososiem
Selerowo-marchwiowy krem z łososiem

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (5)

Justyna

Dodano opinię: 03.02.2016

jakich ziół można użyć ? 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 04.02.2016

Np. Estragon,majeranek,rozmaryn,koperek…

Iza

Dodano opinię: 01.07.2016

czy można łososia zrobić na parze?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 01.07.2016

Jasne:)!

Klaudia

Dodano opinię: 20.09.2021

Ja dodałam dorsza zamiast łososia i do kremu dorzuciliśmy pół batata, wyszło super ?

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek