Paczka kleiku ryżowego (około 160 g);
3 łyżki amarantusa ekspandowanego;
5 łyżek wiórek kokosowych;
2 jajka;
250 g. masła w temperaturze pokojowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
4 figi suszone;
wybrany owoc (u mnie jabłko).

Wszystkie składniki (prócz fig) wymieszać i wyrobić ciasto. Figi podgotować chwileczkę tak, by były miękkie. Drobno pokroić. Dodać do ciasta i jeszcze chwileczkę wyrabiać do połączenia składników. Formować z ciasta małe kuleczki, spłaszczyć je lekko i palcem zrobić dziurkę, w którą umieścić mały kawałek owocu. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
W wersji dla rodziców zamiast fig dałam cukier, a w oczko włożyłam dżem ekologiczny.

CIASTECZKA W WERSJI DLA RODZICÓW
 

 


CIASTECZKA W WERSJI DLA DZIECI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep