http://alaantkoweblw.blogspot.com/2014/10/roladki-biszkoptowe-ze-szpinakiem.html#more


3 jajka;
łyżka mąki jaglanej (lub innej);
łyżeczka oliwy (u mnie ryżowa);
3 łyżki szpinaku;
mały ząbek czosnku;
kilka kropel soku z cytryny;
łyżka sera białego.

Przygotować pastę:
Szpinak rozmrozic i lekko poddusić w garnku wraz z wyciśniętym czosnkiem i sokiem z  cytryny. Wystudzić. Połączyć z serem białym.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich żółtka, olej i mąkę – delikatnie wymieszać łyżką. Patelnie wysmarować oliwą.  Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć do zrumienienia z obu stron. Po zdjęciu biszkoptowego placka posmarować pastą i zwinąć ciasno. Odstawić rulon do ostygnięcia  lub podawać ciepłe, krojąc w grube plastry.
Zdjęć Antka nie ma, bo właśnie zajada roladki w żłobku:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep