3-4 porcje 8 miesięcy+

Ten krem zrobisz w 30 minut. To smaczne i szybkie danie, które możesz podać też niemowlakowi. Pozwól mu na samodzielność. Krem ma gęstą konsystencję, więc maluch doskonale sobie poradzi.

składniki:

  • 300 ml passaty pomidorowej,
  • 1 szklanka bulionu/wody
  • 200 ml mleka kokosowego z puszki (czytaj skład),
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cm korzenia imbiru,
  • szczypta pieprzu,
  • szczypta cynamonu,
  • olej rzepakowy do smażenia

Cebulę, czosnek, imbir i marchewkę obierz. Marchewkę, imbir i czosnek pokrój w cienkie talarki, cebulę w piórka. Zeszklij wszystko na oleju, około 5 minut, mieszając. Przełóż zawartość patelni do garnka, zalej  bulionem i passatą, i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj mleko kokosowe, przyprawy i zamieszaj. Gotuj razem 5 minut. Zblenduj całość na gładki krem.

Podawaj z ryżem lub grzankami.

Zupę możesz podać niemowlakowi w miseczce z przyssawką i pozwolić jeść samodzielnie łyżką lub nalać do kubeczka Doidy.

ZAPRASZAMY DO ALAANTKOWEGO SKLEPU (KLIK)

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep