½ szklanki płatków owsianych;
Odrobina siemienia lnianego;
1 szklanka mleka roślinnego lub wody;
Suszone owoce (u mnie figi, śliwka, żurawina, mango);
Banan;
Amarantus ekspandowany do posypania;
Mięta;
Cynamon, kardamon.

Płatki owsiane dzień wcześniej zalać mlekiem lub wodą (można ominąć tę czynność. Ja zapomniałam:). Niemniej jednak ta czynność poprawia jakość potrawy).
Zagotować owsiankę z cynamonem i kardamonem, zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn. W trakcie wrzucić pokrojone suszone owoce.
W tym czasie pokroić banana niezbyt drobno(a niech walczy dziecioł:)). Ułożyć banana na wierzchu owsianki, posypać gęsto amarantusem i listkami mięty. Szybko, smacznie i ładnie.
Ps. Wczoraj Antek poznał smak świeżej mięty i rozsmakował się w niej, więc dziś idealnie wkomponowała się również w śniadanko. Czy smakowało? Ostatnie zdjęcie odpowie na pytanie:).

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep