1/4 szklanki płatków owsianych;
szklanka mleka roślinnego
łyżka zmielonych migdałów;
gruszka;
Płatki owsiane podgotować około 15 minut na mleku. Zblendować dokładnie. Migdały zmielić.Gruszkę obrać i zrobić z niej mus. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Smakowało jak pieron 🙂 Ja zrobiłam płatki owsiane wymieszane z orkiszowymi, na mleku sojowym. Po kolacji 🙂
To brzmi pysznie! 🙂
Mam dwa pytanka:
1) migdały takie gotowe zmielone mogą być? trzeba je jakoś namaczać lub coś z nimi robić?
2) co to za mega pelerynka ochronna?
Pozdrawiam 🙂
Tak, takie zwykłe, a pelerynka z IKEA
Kupujecie gotowe mielone migdaly (jesli tak to jakiej firmy) czy mielicie je w domu (jak i czym)?
Jesli mielimy to w minimalakserze, a jeśli chcesz gotowe, to są w Lidlu.
My jeszcze dodaliśmy killa suszonych żurawin i całej rodzinie smakowało 🙂
A jakiego mleka roślinnego Panie używają? czy może być jakieś "kupne"?
Robimy same:)
A może być mleko krowie?
Tak.