4 jajka;
2 łyżki orzechów zblendowanych (u mnie mieszanka włoskich, nerkowca i laskowych);
2 łyżki mąki (u mnie orkiszowa, ale może być pszenna);
1 łyżka jogurtu naturalnego;
1 banan;
kilka listków mięty;
olej kokosowy(lub inny).

Orzechy zblendować, banana rozgnieść widelcem.
W misce rozbełtać jajka, dodać do nich jogurt, mąkę, orzechy, rozgniecionego banana i porwane drobno listki mięty. Wszystko wymieszać dokładnie.
Patelnię wysmarować olejem i dobrze rozgrzać. Smażyć z obu stron do zrumienienia.
W obróceniu omletu na drugą stronę pomoże nam talerz, który należy przyłożyć do patelni, a następnie obrócić ją do góry dnem, by omlet znalazł się na talerzu. Następnie należy go zsunąć ponownie na patelnię i smażyć z drugiej strony.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep