Składniki:
makaron orkiszowy świderki
liście szpinaku
pieprz czarny
jajko (nie koniecznie)
łyżka oliwy z oliwek
łyżka wody
kawałek łososia
świeży, posiekany koperek
zioła prowansalskie
sok z cytryny
Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, pieprzem, ziołami prowansalskimi i koperkiem. Gotuj na parze przez ok 10min (w zależności od tego jak gruby kawałek ryby posiadasz).
Świeże liście szpinaku dokładnie umyj, odetnij łodyżki i duś na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek i wody aż zmiękną. Dopraw pieprzem do smaku i/lub czosnkiem.
Jajko ugotuj na twardo. Połącz liście szpinaku z jajkiem i zblenduj na gładki krem.
Makaron ugotuj do miękkości. Odcedź makaron i wymieszaj dokładnie z masą szpinakową. Podawaj z kawałkami łososia:)
W wersji dla rodziców- dopraw solą i czosnkiem:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep