2,5 szklanki mąki orkiszowej;
2 jajka;
kostka masła;
łyżeczka proszku do pieczenia;
łyżeczka sody;

Dodatki dla dziecka:
pół banana;
łyżka wiórków kokosowych.

Dodatki dla rodziców:
½ szklanki cukru trzcinowego;
2 łyżki wiórków kokosowych.

Mąkę, proszek, sodę,  zimne masło i jajka wyrobić na ciasto. Oddzielić ¼ ciasta dla dziecka i dodać do niego pół banana, łyżkę wiórków kokosowych i wyrobić ponownie. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodać łyżkę mąki. Do pozostałej części ciasta dodać pół szklanki cukru trzcinowego i 2 łyżki wiórków kokosowych – wyrobić. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut.
Z ciasta formułować kulki i układać je na blaszce wyłożonej papierem. Łyżką umoczoną w wodzie dociskać kulki, tworząc płaskie ciasteczka. Piec w piekarniku 15 minut w 180 stopniach.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep