
Te lody to deser godny najlepszej imprezy, i dla dorosłych i dla dzieci. Spróbujcie. Przepis jest tak prosty i szybki, że wyjdzie zawsze i każdemu. A efekt… Każdy zechce przepis. Powiedz, że tajna receptura;)
Składniki:
- 5 mocno dojrzałych bananów
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 2 kopiaste łyżki masła orzechowego (najlepiej crunchy)
Obierz banany i pokrój w plastry. Przełóż wszystkie do woreczka strunowego i włóż do zamrażarki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyjmij banany, przełóż je do misy malaksera, dodaj kakao i masło orzechowe, a następnie zblenduj ale tylko do momentu, aż powstanie lodowy krem. PRzełóż masę do pojemnika na lody i włóż na godzinę do zamrażarki. Gotowe! Za pomocą łyżki do lodów możesz nakładać lody do miseczek. Podaj z ulubionymi owocami, posypane listkami mięty.
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Co zamaist masła orzechowego
Pomiń.
Czy można czymś zastąpić masło orzechowe? Córka ma alergię na orzechy i masło u nas nie przejdzie
Smak będzie totalnie inny, ale po prostu pomiń.
Czy banany muszą być wcześniej mrożone (co to da?), czy z niezamrożonych też wyjdą?
Mrożone banany znacznie przyspieszają czas przygotowania lodów.