Muffinki z proporcji Ani zawsze mi się udają, a Wam?
Dziś wersja na ciemno:) z karobem i borówkami. Cudowny aromat wydobywa się z piekarnika podczas pieczenia….

Składniki:
dwa banany;
2 szklanki mąki pszennej,
100g roztopionego masła;
jajko;
szklanka mleka roślinnego;
łyżeczka proszku do pieczenia;
pół łyżeczki sody;
plaska łyżeczka karobu;
garść borówek.

Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Masło roztapiamy w garnuszku.
Mieszamy mąkę z proszkiem i sodą,dodajemy mleko, jajko, masło, całość mieszamy łyżką. Dodajemy karob i mieszamy raz jeszcze.
Przelewamy masę do foremek muffinkowych (u mnie silikonowe, lekko wysmarowane masłem) do 3/4 wysokości. Na wierzch wciskamy po 3 borówki. Pieczemy 20min. w 200’C z termoobiegiem.