Składniki:
Pół szklanki ryżu;
Szklanka wody;
Szklanka mleka roślinnego (u mnie owsiane);
Ananas (lub inny owoc);
Syrop z agawy;
Listki mięty;
Amarantus ekspandowany.
Zagotować wodę, ryż wypłukać, wsypać do wody i gotować na małym ogniu do momentu, aż woda zostanie całkowicie wchłonięta (około 10 minut). Wlać mleko, wymieszać i gotować jeszcze około 3 minuty. Zdjąć z ognia, przykryć i odczekać jeszcze 3 minuty. Dodać cynamon i kardamon (kardamonu zawsze tylko odrobinkę, bo ma niezwykle intensywny smak). Pokroić ananas, wymieszać z ryżem. Polać syropem z agawy i posypać amarantusem i listkami mięty.
Antkowi wkroiłam jeszcze odrobinę banana-tymczasem to jego ulubiony owoc:).

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep