Składniki:

dowolna ilość ugotowanej kaszy jaglanej (u mnie z suszonymi morelami)
amarantus ekspandowany

dodatkowo jogurt naturalny z bananem do  nauki samodzielnego trzymania doidy cup’a”:)

W dwóch szklankach mleka owsianego ugotowałam ok 3 czubatych łyżek kaszy jaglanej, gotowałam ok. 30 min, aż kasza całkowicie wchłonęła mleko. Po ugotowaniu (można w trakcie) posiekałam 2 suszone morele i dodałam do kaszy (zyskała słodki smak, równie dobrze można dodać inne suszki;) ). Kulki można robić z gorącej kaszy/ tego samego dnia gdy ostygnie, ale najlepszy efekt jest z kaszy „wczorajszej”. Robimy kulki i obtaczamy amarantusem i gotowe:) Gwarantuję że nie rozwalają się w rączce:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep