płat filetu z łososia;
szklanka mleka kokosowego;
1/2 szklanki wody;
2 łyzki soku z cytryny/pomarańczy (u mnie pomarańcza);
około 10  listków mięty;
łyżka płatków migdałów;
jajko;
łyżka mąki kukurydzianej (może być inna) + łyżka do obtoczenia pulpetów;
curry.

Łososia zblendować/zmielić. Płatki migdałów pokruszyć lub zblendować.
Do łososia dodać sok z cytrusa, jajko, mąkę, migdały i porwane listki mięty. Wyrobić do połączenia składników. Formować pulpety, obtaczać je delikatnie w mące. Ułożyć na rozgrzanej patelni i chwilę zrumienić z obu stron. Zalać mlekiem kokosowym wymieszanym z wodą. Dusić pod przykryciem około 15 minut, obracając. Podawać posypane odrobiną curry.