Składniki:


Papryka;
Pietruszka(korzeń);
Brokuł;
Cukinia;
Łosoś
Zioła prowansalskie, curry

Przygotowujemy warzywa, których chcemy użyć (z papryki zdjęłam skórkę), kroimy w słupki (żeby łatwo było wziąć do raczki) i dusimy do miękkości na odrobinie wody. Należy zachować kolejność adekwatnie do osiągania miękkości-pietruszka długo musi się dusić, później papryka, brokuł, cukinia. Możemy dodać zioła i curry.
Rybę sprawdzamy dokładnie, czy nie ma ości! Przyprawiamy: skrapiamy cytryną, posypujemy curry i ziołami. Pod koniec, na wierzch warzyw kładziemy łososia i parujemy go pod przykryciem po kilka minut z każdej strony. Tadam!
Wersję dla rodziców doprawiłam odrobiną soli, pieprzu, oraz czosnku. Pyyyyyyyyyycha!

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep