Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

02 czerwca 2015

Lody kokosowe

  Lody to umiłowany deser Antka. Ja też mam do niego słabość. Niby jeszcze nie sezon na nie,ale my zrobiliśmy sobie lato wiosną z okazji Dnia Dziecka;) 1/2 puszki mleka kokosowego 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g wiórków kokosowych 1,2 łyżki miodu lub innego słodziwa Mleko, śmietanę, wiórki kokosowe, serek i miód blendujemy. Przelewamy...

 
http://www.alaantkoweblw.pl/2015/06/lody-kokosowe.html#more

Lody to umiłowany deser Antka. Ja też mam do niego słabość. Niby jeszcze nie sezon na nie,ale my zrobiliśmy sobie lato wiosną z okazji Dnia Dziecka;)

1/2 puszki mleka kokosowego
100 g serka mascarpone
100 ml śmietany kremówki
100 g wiórków kokosowych
1,2 łyżki miodu lub innego słodziwa

Mleko, śmietanę, wiórki kokosowe, serek i miód blendujemy.
Przelewamy płynną masę do pojemników na lody i mrozimy co najmniej 4 godziny w zamrażarce.
 

 

 

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (12)

Veggie

Dodano opinię: 02.06.2015

Sezon na takie pyszne lody własnej roboty jest przez cały rok 🙂

Magdalena Kuchaja

Dodano opinię: 02.06.2015

takie lody to ja rozumiem!

Anonimowy

Dodano opinię: 02.06.2015

A mleko kokosowe gdzie kupione? Sklepowe znam tylko syfiaste, pełne chemii.

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 05.06.2015

Mleko kokosowe kupione w Piotrze i Pawle.Zawartość mleka w mleku właściwa:)Firmy nie pamiętam.

Miodula

Dodano opinię: 09.07.2015

Najlepsze jest w rossmannie. Bez zadnych dodatkow.

Anonimowy

Dodano opinię: 02.06.2015

Jak Antek rośnie 🙂 super 🙂

m

Dodano opinię: 03.07.2015

Zastanawiam się od kiedy można bezpiecznie podać serek mascarpone i kremówkę. Znacie jakieś sprawdzone wytyczne?

l

Dodano opinię: 11.07.2015

od początku rozszerzania diety 😉

MK

Dodano opinię: 04.07.2015

chyba kremówka…

Dominika

Dodano opinię: 03.09.2015

Smaczne, ale nie wiem, czy bym następnym razem nie pokusiła się o skorzystanie z maszyny do robienia lodów. Będzie lżejsza konsystencja 🙂 Ewentualnie też o pominięcie wiórków i skorzystanie z dodatku śmietany kokosowej dla podkręcenia kremowości. Tak czy inaczej kokos rządzi 😀

Milady

Dodano opinię: 26.05.2017

Dziewczyny lody genialne w smaku i w swojej prostocie składników (dodałam jedną łyżkę kakao dodatkowo) 🙂 teraz moja rodzina dała mi przykaz robienia tych lodów codziennie do odwołania 🙂 mam jednak problem: jak je wyciągacie z tych foremek, że Wam sie nie rozpadły? Ja wyciągnęłam sam patyczek a lód został w foremce 🙁 macie jakiś sposób, żeby lód wylazł na patyczku?

Takie wyzwanie a lód nie chce wyjść! pomocy 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 27.05.2017

Ja moczę foremkę w forącej wodzie przez chwilę.Wychodzi bardzo łatwo. 

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek