Makaron (użyłam łazankowego, ale młodszym dzieciom polecam świderki lub penne-łatwiej chwycić);
około 300 g. kiszonej kapusty;
oliwa;
1/2 cebuli;
łyżeczka kminku.

Kapustę odcisnąć mocno z nadmiaru soku (odrobinę odlać do kubka, w razie, gdyby łazanki były za mało kwaśne). Gotować w wodzie wraz z kminkiem do miękkości. Odcedzić, ostudzić i pokroić na drobniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na oliwie.
Makaron ugotować.
Kapustę i cebulę wraz z oliwa dodać do ugotowanego makaronu – wymieszać.
Wersję dla rodziców doprawiłam na talerzu solą i pieprzem.

 

 

 

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep