12 porcji 12 miesięcy+

Zobacz wszystkie nasze bestsellerowe ebooki:

Kochamy ciastka! To deser idealny:) Błyskawiczny w przygotowaniu, smaczny i jest go dużo;) A przemycić można w nim tyle zdrowia, ile tylko te maleństwa pomieścić mogą:).

  • 1 szklanka płatków owsianych,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 3 łyżki amarantusa ekspandowanego,
  • 2 łyżki pestek dyni,
  • 2 łyżki sezamu,
  • 2 łyżki rodzynek,
  • 1 jajko,
  • 100 g zimnego masła,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • 2 łyżki syropu daktylowego lub innego słodziwa

Nastaw piekarnik na 180’C z termoobiegiem i wyłóż blaszkę papierem do pieczenia.

Namocz przez 10 min rodzynki w gorącej wodzie. Odcedź.

Płatki owsiane i pestki dyni zblenduj, ale nie na proszek. Masło pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do nich amarantus, sezam, mąkę, posiekane rodzynki i zimne masło. Wyrób ciasto rękoma. Dodaj cynamon, jajko i syrop daktylowy. Wyrób ponownie. Odrywaj ciasto po kawałku, formuj rękoma kulki wielkosci orzecha włoskiego i spłaszczaj na dłoni, nadając kształt ciastka. Układaj na blaszce w niewielkich odległosciach od siebie. Piecz około  15 minut kontrolując stopień zrumienienia.

Jeśli lubisz bardzo słodkie ciasteczka, dodaj więcej słodziwa.

IMG_1518

Zobacz bidony, które wybraliśmy dla Ciebie ze wszystkich dostępnych na rynku. Są odpowiednie dla dziecka, nie przeciekają, są wygodne w użyciu i mają odpowiednie dla rozwoju dziecka rurki.

KLIK

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep