Składniki:
pół szklanki mrożonego groszku
pęczek świeżego koperku
duży ziemniak
korzeń pietruszki
ew. kawałek selera lub marchewki
oliwa z oliwek

Groszek gotujemy wg. czasu podanego na opakowaniu. Warzywa gotujemy na parze, bądź w wodzie w łupinach, obieramy po ugotowaniu. Wrzucamy wszystko do jednego naczynia, dodajemy koperek, łyżeczkę oliwy z oliwek i blendujemy tak by osiągnąć konsystencję gęstego kremu. Podajemy z grzankami z ulubionego chlebka.
Duże grzanki ułatwią dziecku nabieranie kremu. Można też ugotować makaron np. świderki i dodać do kremu.

Grzanki zrobiłam na suchej, teflonowej patelni (można dodać trochę oleju lub oliwy i rozdrobniony czosnek, ale dla maluszka, zdrowszy będzie po prostu sam chleb, bez smażonych dodatków…)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep