Składniki:
4 duże różyczki świeżego brokuła
1/3 średniego selera
1 duża marchew
1 duża pietruszka
troszkę świeżego koperku i pietruszki (natka)
dowolny makaron ( u mnie mix pełnoziarniste penne, zwykłe kolanka i jakieś takie długaśne wężyki bez określonej nazwy)
Makaron gotujemy do miękkości. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Pamiętajcie, że brokuł gotuje się chwilkę, a marchew długo więc albo tak jak ja wyjmijcie niektóre warzywa wcześniej, albo tak jak Ania (mama Antka) wkładajcie niektóre warzywa później. Następnie brokuły, pietruszkę (korzeń) i seler miksujemy blenderem na papkę, dodajemy troszkę świeżych ziół. Marchewkę kroimy w słupki i gotowe (tak sobie wyobraziłam, że Ala posłuży się marchewką jak łyżką, ale wiecie, wyobrażenia matki często są odmienne od dziecięcych).
Makaron „polewamy” zielonym kremem,a marchew podajemy obok:) Mniamiii:)
Prawda że dziecinnie proste?

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep