1 szklanka kaszy pęczak;
2 szklanki wody;
Łyżka mąki pełnoziarnistej;
Jajko.
2 marchewki;
Pół większej cukinii;
Pół ząbka czosnku;
Natka pietruszki;
Koperek;
Zioła;
Kaszę ugotować do miękkości i wchłonięcia całej wody. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Odcisnąć sok. Do kaszy dodać warzywa, mąkę, jajko, zioła, koperek, pietruszkę. Wymieszać. Formować kulki. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Wersję dla rodziców posoliłam, dodałam pieprz i większą ilość czosnku. Podałam z sosem koperkowym i czosnkowym na jogurcie greckim.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep