Zapraszamy wszystkich specjalistów związanych z rozwojem niemowląt, w szczególności: lekarzy, położne, logopedów, pedagogów, dietetyków, fizjoterapeutów.
Zapraszamy w szczególności przyszłych rodziców spodziewających się dziecka oraz rodziców niemowląt i małych dzieci.
Zapraszamy również wszystkie osoby, które interesują się holistycznym podejściem do rozwoju dziecka (studentów kierunków medycznych, edukacyjnych, opiekunki, prasę).
cena regularna 350 zł cena z warsztatami: 390 zł Zakup biletu jest równoznaczny z akceptacją regulaminu. UWAGA! LICZBA BILETÓW NA KAŻDE WARSZTATY OGRANICZONA DO 10.
* faktura, którą otrzymasz maile jest biletem wstępu
Poznaj nas: mgr Joanna Anger (pedagożka, edukatorka żywieniowa, absolwentka podyplomowych studiów z psychodietetyki) i mgr Anna Piszczek ) pedagożka, edukatorka żywieniowa). Jesteśmy autorkami 5 bestsellerowych książek kucharskich z przepisami dla niemowlaków i całej rodziny. Od ponad 7 lat propagujemy zdrowe odżywianie, edukujemy rodziców, szerzymy wiedzę na temat rozszerzania diety oraz prowadzimy liczne warsztaty związane z metodą BLW (Baby Led Weaning). Naszą stronę www.alaantkoweblw.pl czyta miesięcznie ponad 300 tysięcy młodych rodziców. Współpracujemy m.in. ze specjalistami z dietetyki, neurologopedii, integracji sensorycznej, pediatrii oraz kierunków pokrewnych związanych z rozszerzaniem diety.
Spotkania z tysiącami polskich, młodych rodziców, dały nam okazję do pewnych ważnych spostrzeżeń związanych z kluczowym momentem rozszerzania diety związanych m.in.: - z czasem wprowadzania pokarmów – rodzice i lekarze dowolnie interpretują zalecenia związane z wprowadzaniem pokarmów po 4-6 m życia, - zaburzeniami oralnymi – coraz częściej dzieci mają trudności związane z nauką jedzenia i wymagają opieki konkretnego specjalisty, - umiejętnościami motorycznymi i sensomotorycznymi – brak odpowiedniego wsparcia/ rehabilitacji może znacząco wpływać na przebieg nauki jedzenia, co negatywnie skutkuje na przyszłość, - zaburzeniami związanymi z jedzeniem w późniejszym okresie rozszerzania diety – efekty przekarmiania, wywoływania stresu podczas posiłku, podawania nieodpowiednich dla wieku pokarmów ma swoje uzasadnienie w późniejszych problemach dziecka w relacji z jedzeniem. Mimo dostępu do wiedzy, rodzice nadal gubią się w wytycznych związanych z wprowadzaniem pokarmów stałych, a specjaliści często nie mają całego obrazu sytuacji dziecka. Dlatego kierujemy naszą interdyscyplinarną konferencję zarówno do rodziców jak i specjalistów jako preludium do wnikliwszego przyjrzenia się temu ważnemu momentowi w rozwoju dziecka.
Rejestracja zaczyna się pół godziny przed rozpoczęciem wydarzenia. Dla każdego uczestnika przewidziany jest darmowy poczęstunek w przerwach kawowych (napoje i przekąski). Uczestnicy otrzymają zaświadczenie o udziale w konferencji oraz upominek od organizatora i partnerów wydarzenia. Podczas przerwy lunchowej w hotelowej restauracji można zamówić obiad w formie lunchu bufetowego – koszt 42 zł (płatne w hotelu). Samochód można zostawić na parkingu hotelowym, koszt 15 zł za cały dzień.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.