Składniki:
1 słodkie jabłko;
pęczek natki pietruszki;
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej;
1/4 awokado.
Jabłko myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. natkę dokładnie płuczemy ciepła wodą , pozbywamy się twardych gałązek i również wrzucamy do blendera. Dodajemy 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i np. kawałek awokado czy banana. Wszystko blendujemy i pijemy! Porcja wit. C na dzień dobry.
Koktajl można też zmieszać z jogurtem, mlekiem roślinnym, amarantusem ekspandowanym.
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
czym mogę zastąpic kasze jaglaną??-mały jest na nią uczulony
MOżesz pominąc:)
Witam serdecznie, ja mam pytanie czy mogę dać na raz cała porcję ? córcia ma 13 miesiecy wcześniej nie jadła awokado i natki pietruszki 🙂 czy spróbować od jednej dwóch łyżeczek ?
Jesli jej posmakuje, przecież nie odmowisz:)
a czy nie dajecie ani troche wody? moj blender kielichowy nie ruszy zanim oprocz wyzej wymienionych skladnikow nie doleje mu troche wody…
To dolej mu!:)
Pyszne, dzięki! Smakowało nie tylko synkowi 🙂
Absolutnie pyszne! Dałam całe awokado i trochę zwiększyłam resztę składników z myślą, że zjem z synem 9mcy. Pozostało mi wysprzątać łyżką kielich miksera…. Stety niestety 😀
Robię obowiązkowo raz w tygodniu, to chyba mój ulubiony przepis od Was 😉
BWT śniadaniowy ebook bardzo ładnie się prezentuje 🙂 Mam nadzieję, że znajdę w nim kolejnych pewniaków.
Czy mogę przechować w lodówce i podać kolejnego dnia?
będzie miało brzydki kolor.