http://alaantkoweblw.blogspot.com/2015/01/kakao-ala-nesquik.html
 
 
 

Składniki:
2 suszone daktyle;
1 łyżeczka naturalnego kakao (u mnie to Celiko );
2 szklanki mleka
1 łyżeczka zmielonych płatków migdałowych.

Daktyle drobno posiekaj i zalej gorącą wodą. Odczekaj ok. 20 min, aż zmiękną, odsącz z wody i zblenduj na krem. Dodaj zmielone migdały, kakao, 2 łyżki ciepłej wody i dokładnie wymieszaj. Rozdziel mieszankę na dwie, trzy filiżanki i zalej bardzo gorącym mlekiem. Wymieszaj, odcedź i pij:) A dziecku najpierw ostudź:)))

Mleczną piankę możesz zrobić spieniaczem lub blenderem:)

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep