Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

13 kwietnia 2014

Jabłuszka cynamonowe

Prościej się chyba już nie da…1 jabłkoszczypta cynamonu Jabłko myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy na talarki, półksiężyce czy inne kształty:)  Ważne żeby były cienkie (ok 1cm grubości). Posypujemy cynamonem.Rozgrzewamy suchą, teflonową patelnię i obsmażam z obu stron przez ok 1-2minuty, na koniec podlewamy odrobiną wody, tak by jabłko nam się lekko „udusiło”, zdejmujemy z...

Prościej się chyba już nie da…
1 jabłko
szczypta cynamonu

Jabłko myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy na talarki, półksiężyce czy inne kształty:)  Ważne żeby były cienkie (ok 1cm grubości). Posypujemy cynamonem.
Rozgrzewamy suchą, teflonową patelnię i obsmażam z obu stron przez ok 1-2minuty, na koniec podlewamy odrobiną wody, tak by jabłko nam się lekko „udusiło”, zdejmujemy z ognia, podajemy po ostygnięciu.
 Taka oto szybka alternatywa dla samego jabłka:)

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (2)

Monika z dzieckotoprzygoda

Dodano opinię: 13.01.2016

Czytając nazwę i początek przepisu, spodziewałam się, że w dalszej części będzie "posypać kawałki jabłka cynamonem, smacznego" 😉

Monika

Dodano opinię: 28.07.2017

Super alternatywa,  czasem robie tez w ten sam sposób gruszka i podaje albo samo albo z dodatkiem ryżu, kaszy czy jakich płatków… Co mi się akurat naiwnie, zawsze robie więcej bo to jest pyszne i podjadłam….Hehe ? 

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek