6 porcji 8 miesięcy+

Gofry, gofry… Inspiracji na nie nigdy nie zabraknie, bo to cud potrawa, którą zrobisz ze wszystkiego. Gofrownica w domu to nasz must have zaraz obok blendera;).

składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki tartej mozzarelli,
  • 1 łyżka mąki orkiszowej/pszennej,
  • 1/2 cebuli,
  • garść świeżego szpinaku,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • szczypta pieprzu

Do kaszy wbij jajka i zamieszaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na 1 łyżce oleju. Szpinak posiekaj, dodaj do kaszy wraz z cebulą, mąką, mozzarellą, olejem,  pieprzem. Zamieszaj całość łyżką, by składniki się połączyły.

Rozgrzej gofrownicę. Nakładaj masę po łyżce na gofrownicę i piecz gofry wg zaleceń producenta (około 5 minut).

Gofry będą świetną przekąską na spacer. Możesz użyć ich też zamiast pieczywa na śniadanie i zrobić z nich kanapkę lub spakować do śniadaniówki.

Jeśli wkrótce rozpoczynacie rozszerzanie diety, a Ty czujesz, że nie jesteś na to gotowa, potrzebujesz wiedzieć więcej, czuć się pewniej – dołącz do grupy kursantów

5 edycji Kursu BLW Online. Ruszamy już 16 września.

Kliknij TUTAJ, by wiedzieć więcej o kursie.