Czy Wam też gofry kojarzą się z wakacjami? Nam bardzo, uziemienie tym bardziej sprawia, że tęskno nam za latem i beztroskim czasem:( Może chociaż gofry czekoladowe poprawą Wam i nam nastroje:)

 Przepis mega prosty, wykonanie również, a wszystkie składniki na gofry czekoladowe z pewnością znajdziecie w domu.

Składniki:

Podłącz gofrownicę i rozgrzej ją. My od lat polecamy nieśmiertelne gofrownice marki Dezal, zobaczcie na ceneo, którą gofrownicę obie mamy KLIK.

Oddziel białko od żółtek. Białko w oddzielnej misce ubij na pianę.  Do drugiej miski przelej żółtka, olej, mleko, dodaj rozgniecionego banana oraz kakao, proszek do pieczenia, mąkę. Wymieszaj mikserem. Powstanie gęsta masa. Dodaj białka ubite na piane i ponownie wymieszaj mikserem, aż składniki połączą się.

Gofrownicę delikatnie przesmaruj pędzelkiem nasączonym olejem, wlewaj małe porcje ciasta i piecz gofry 3-4 minuty. Sekretem udanych gofrów jest moc gofrownicy, min 1100 w.

Smacznego!

 Gofry posypujemy różdżkami smaku od Helpy, które są dostępne w naszym sklepie. talerzyk żółty z podziałkami również znajdziecie w naszym alaantkowym sklepie. Zobaczcie całą serię marki Minikoioi:

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep