Gofry, mistrzowie sprzątania lodówki:) Powiemy to jeszcze raz. Nie masz gofrownicy? Mieć musisz:) Zobacz, co Cię omija...

Składniki:

  • 1 bułka lub 2 kromki chleba,
  • 1 jajko,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1 mała cukinia (około 250 g),
  • 1/2 cebuli,
  • 4 kopiaste łyżki mąki orkiszowej,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki suszonego oregano,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu.

Pokrusz pieczywo do miski. W kubku wymieszaj jajko z mlekiem i zalej nim pieczywo. Odstaw na 5 minut, by wchłonęło płyn. 

Zetrzyj cukinię na grubych oczkach tarki, cebulę posiekaj bardzo drobno. Dodaj do masy wraz z mąką, olejem i przyprawami. zamieszaj. 

Rozgrzej porządnie gofrownicę i nakładaj na kratki po jednej kopiastej łyżce. Piecz gofry zgodnie z zaleceniami producenta (około 5 minut).

Nie otwieraj gofrownicy podczas pieczenia. 

Gofry możesz podać z sosem czosnkowym (200 g jogurtu naturalnego + 1 mały ząbek czosnku) lub koperkowym (200 g jogurtu naturalnego + 1 łyżka posiekanego koperku).

Nasza gofrownica to TEN MODEL (KLIK).

Rozpoczynasz rozszerzanie diety, ale  nie wiesz od czego zacząć? 

Co wybrać? Słoiczki czy metodę BLW?

Eko warzywa czy te z marketu?

A co jeśli dziecko się zadławi?

Nie bój się! Przygotujemy Cię do rozszerzania diety!

Zapraszamy na bestsellerowy kurs rozszerzania diety BLW ONLINE premium, który startuje już 15 czerwca!!!! Zapisy trwają!

Więcej o kursie, grupie wsparcia, oraz o materiałach które otrzymasz, przeczytasz tutaj:

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep