Pasta kanapkowa to świetne rozwiązanie dla malucha, który uczy się samodzielności przy stole. Pasta dobrze trzyma się pieczywa, więc bez frustracji, że coś spada, można napełnić brzuszek. Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką to moc wartości.
Jajka ugotować na twardo. Rzodkiewkę zetrzeć na drobnych oczkach, koperek i szczypior drobno pokroić, listki oregano porwać. Jajko zgnieść widelcem lub zblendować, dodać rzodkiewkę, koperek, szczypiorek, oregano i skropić oliwą z oliwek. Wymieszać.
Podałam na chlebie orkiszowym.
Pastę dla rodziców doprawiłam solą i pieprzem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (7)
Joanna
Dodano opinię: 28.03.2016
Dziewczyny,blog jest super, uwielbiamy Wasze przepisy wraz z synkiem!
zauwazylam, że w przepisach z jajkami nie używacie majonezu. Jest jakiś powód? Z rozpędu dalam mojemu Maksowi, ma 10 miesięcy i żadnej alergii nie miał. Pozdrawiam!
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 28.03.2016
W ogóle do tej pory nie podajemy dzieciom majonezu, a mają już prawie 2,8 l. Dlaczego? Bo majonez nie jest zdrowy i dobry dla małych brzuszków, jest cięzki, a jego skład wg nas nie nadaje się do dzieci. Może dodaj jogurtu zamiast majo?
Joanna
Dodano opinię: 29.03.2016
Dobra myśl.Pierwsze skojarzenie z jajkami to majonez ale może uda się zastąpić nawet mamie
Kasia
Dodano opinię: 20.01.2017
witam,
przepis pojawił sie w dziale bez jajka, chyba jakiś chochlik sie wdarł ?
tak samo jak „Jaglany pasztet bez pieczenia”
pozdrawiam,
K.
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 21.01.2017
Paskudny chochlik!!:) Dzięki:*
dorka
Dodano opinię: 22.04.2019
czy dla 7m-sc dziecka powinnam jakoś zmodyfikować przepis?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 23.04.2019
nie:)