Zapiszcie sobie ten przepis jako danie na sytuacje kryzysowe, gdy się spieszycie lub po prostu nie macie weny. Szybki, smaczny, efektowny sos do makaronu. U nas pewniak!
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, czosnek obierz i pokrój w pasty. Na patelnię przełóż czosnek i wlej oliwę. Rozgrzej patelnię, dodaj pomidory i zioła. Duś wszystko na małym ogniu do miękkości czosnku, około 4-5 min. Uważaj, by czosnek się nie przypalił. Zalej całość śmietanką i chwilę gotuj. Wyjmij gałązkę rozmarynu i zblenduj całość na gładki sos.
Dodaj do sosu ugotowany makaron i wymieszaj. Podawaj posypane czarnuszką i parmezanem.
To danie możesz podać starszym niemowlakom, możesz użyć zamiast śmietanki mleko lub mleko kokosowe.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)